Hlavní stránka Blog Rady, tipy a návody Jak vybrat to správné kladivo pro každou práci?

Jak vybrat to správné kladivo pro každou práci?

19. 02. 2023
|

Jaký je rozdíl mezi kladivem a palicí? Jakým kladivem zatloukat hřebíky a jaké kladívko je vhodné pro vyklepávání karoserie automobilu? Jaký nástroj vzít do ruky pro zbourání staré zdi? Na všechny tyto otázky vám odpovíme v následujícím článku.

Hřebíček do zdi či do dřeva přitlučte zámečnickým kladivem

Asi nejčastějším druhem kladiva, které se hodí do každé domácnosti, je zámečnické kladivo. To použijete na běžné práce typu zatloukání hřebíků do dřeva či do zdi. Většinou si vystačíte s kladivem s dřevěnou rukojetí o váze do 500 g. Díky rovné části kladiva by se vám nemělo stát, že si uděláte díru do zdi ani v případě, když omylem minete cíl.

Potřebujete vytáhnout starý hřebík? Pomůže tesařské kladivo!

Našli jste pěknou fošnu, ale potřebujete dostat ven staré a rezavé hřebíky, aby se dala dále použít? Pro tyto účely vám skvěle poslouží tesařské kladivo, chcete-li pokrývačské kladivo. Do zobáčku ve špičce kladiva jednoduše hřebík zachytíte a následně vytáhnete. 

Klempířské kladivo použijete na tvarování plechů

Klempířské kladivo, případně vyklepávací kladivo má speciální tvar, který se perfektně hodí zejména pro ohýbání, tvarování, nýtování nebo zdobení kovů a plechů. Pro je Jde o nepostradatelné vybavení autodílny.

Kovová palice zajistí silné údery

Bouráte starou zeď, nebo potřebujete zatlouct silné hřebíky do zdi, nebo kůly do země? Pro tyto účely se bude hodit pořádná kovová palice s váhou alespoň 1500 g.

Gumové palice a paličky pro šetrnou práci

Potřebujete vyrovnat dlažbu, případně obklady v koupelně? Pak je vám asi jasné, že s klasickým železným kladivem riskujete jejich poškození. Je tu však řešení v podobě gumové palice či paličky, která slouží právě k podobným účelům.
 

Náš tip:

Kladivo ENERGY NE00590
MILWAUKEE Kladivo 4932492348
Umelohmotne zamecnicke kladivo VIGOR V1212
YATO YT-4561 KLADIVO TESAŘSKÉ 600G DVOUBAREV. RUKOJEŤ

Celou nabídku naleznete ZDE


Další ADR tipy pro údržbu vozu:

Autor článku

Lukáš Pastrňák

Jako velký milovník aut jsem v roce 2015 založil vlastní e-shop adrautodily.cz a kamennou prodejnu v Ostravě. Prodávám autodíly, autodoplňky, autokosmetiku, oleje i další produkty na auta všech značek za velmi příznivé ceny. S láskou k autům jsem začínal jako automechanik. Později jsem byl zaměstnán v nadnárodní společnosti, která se specializovala na prodej autodílů. Díky této práci jsem získal mnohaleté zkušenosti v oboru. Dále se moje cesta ubírala směrem k vlastní firmě. Založil jsem v Ostravě prodejnu specializovanou na prodej náhradních autodílů a e-shop s náhradními díly na auta všech značek, které dodáváme po celé České republice. Své zkušenosti s autodíly a všeho, co s auty souvisí, sdílím veřejně na blogu na mém e-shopu adrautodily.cz.

Zobrazit blog o autech, autodílech, autokosmetice a dalších výrobcích a novinkách ze světa aut.